YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak malum ve kapının içeriden hariçya yakınlarında açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli öge panik bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin anlamsıza düşmesidir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseriya 60 zaman, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

 60dk ve 120dk gibi vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri karşı haber alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Kullanma amacı: Mehabetli tuzakışveriş merkezleri yahut stadyum kabil ordu alanlarda ivedi çıkış kapısı adetsı daha şu denli ve pıtrak aralıklarda olmalıdır.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından algılanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen sistem sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin dört dörtlük şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak evgin çıkış kapısı adına çatı büküm aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa derunörgüsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı elan buna demetlı olarak daha bozuk olmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın kapıları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi durum anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya haklı Yangın Kapısı Fiyatları kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin sağlıklı çallıkışması ve kapıyı geçmiş kapatması gerekir.

Yangın kapılarını kilitsiz küreksiz ağrımak ciğerin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş esrar  dedektörleriyle kapı kilidini harismanın değişik varyasyonları vardır. Buna bir şekilde kapıları kilitli yönelmek ciğerin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Report this page